Polirom, the largest academic publisher in Romania, is about to publish the translation of a book by historian Alex Drace-Francis. The volume is the third in the Romanian Studies book collection sponsored by the Society of Romanian Studies and Polirom.

Alfabetizare, modernizare institutionala, dezvoltarea unei literaturi nationale, formarea unui stat independent: iata citeva fenomene asociate de mult cu experienta istorica romaneasca din secolele al XVIII-lea si al XIX-lea. Dar care este relatia dintre ele, cum s-au influentat reciproc si in ce context global si-au facut aparitia? Alex Drace-Francis propune o reevaluare critica a proceselor de creare a institutiilor culturale si educationale in Principatele Romane si in Vechiul Regat, in lumina teoriilor recente din stiintele sociale. De-a lungul a douazeci de capitole concise, dar intemeiate pe o ampla cercetare a surselor interne si externe, Alex Drace-Francis ofera o prezentare originala a principalelor linii de dezvoltare si in acelasi timp o serie de contributii noi la dezbaterile istoriografice internationale privind educatia, cultura tiparului, formarea statului si identitatea nationala.

More information is available at: http://www.polirom.ro/catalog/carte/geneza-culturii-romane-moderne-institutiile-scrisului-si-dezvoltarea-identitatii-nationale-1700-1900-6210/detalii.html.

 

geneza%20culturii%20moderne-studii%20romanesti-800px

Advertisements